woensdag 21 maart 2012

Feesten en partijen



Tsja,
Het is natuurlijk ook niet echt handig. In een tijd waarin de ene na de andere subsidie wordt ingetrokken, volksfeesten het zonder extra geld moeten stellen en ook de plannen bestonden om geen rozen meer te verstrekken als er in Roosendaal een huwelijk is voltrokken (kosten nog geen 1600 euro).


Uitgerekend op dat moment besluit het voltallige College van Roosendaal, inclusief de gemeentesecretaris die hier nog maar een paar maanden actief is,  en de plaatsvervangend voorzitter van de Gemeenteraad op uw kosten naar de jaarlijkse vergadering van de VNG te gaan. Maar niet alleen daarheen, ook naar het uitgebreide feestprogramma omdat de VNG dit jaar 100 jaar bestaat. Met droge ogen en zonder het schaamrood op de kaken wordt er gesteld dat je hier toch echt niet onderuit kunt als je als B en W (Burgemeester en Wethouders) serieus genomen wilt worden.  Want het netwerken is toch zó belangrijk!  Maar de enige die zich, serieus, genomen voelt, is de belastingbetaler die achterblijft met lege handen.
Tevens wordt er beweerd dat er naast het netwerken ook belangrijke beslissingen worden genomen tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst. Maar dat zal volgens mij niet plaatsvinden tijdens het concert van Golden Earring of de toespraak van Freek de Jonge of Johan Cruyf.  
Beslissingen worden genomen op de ledenvergadering, die voor woensdag op de agenda staat. Dus als je vind dat je in ieder geval dáár bij moet zijn dan kun je volgens mij op woensdagmorgen ook de trein naar Den Haag pakken.  Een retourtje 2e klas met de trein is ook niet zo duur, er kan zelfs wel een 1e klas ticket af voor deze keer. En als het dan toch moet, dan kan er op dinsdag nog worden deelgenomen aan (deel-)congressen of workshops, maar al met al kan er dus nog wel wat meer soberheid betracht worden. De eerste workshop heeft als titel trouwens “Slim omgaan met de schuldencrisis en lokale belastingen’(bron: www.binnenlandsbestuur.nl). Misschien dat onze bestuurders daar dan toch wel langs moeten gaan?

Hoe anders is het dan ook in andere gemeentes in Nederland, waar de bestuurders toch ook wel van mening zijn dat een en ander niet goed met elkaar te rijmen valt en besluiten of om niet te gaan, of om dit op eigen kosten te doen (al valt nog te bezien of wij daar uiteindelijk toch niet voor opdraaien). Maar het klinkt allengs beter dan wat er nu in Roosendaal wordt gezegd. 

En ook Minister Spies heeft al toegegeven dat het best wel wat soberder had gekund. (Om vervolgens weer te zeggen dat het wel gegund wordt omdat het gemeentebestuur al zo hard werkt en in het zonnetje gezet moet worden). http://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuws/nieuws/spies-vng-feest-had-soberder-gekund.4585179.lynkx

De SP vraagt dan ook aan de bestuurders die per sé willen gaan om zelf een duit in het zakje te doen en de kosten te dragen. Dan kan van het geld dat wordt bespaard in ieder geval wat worden gedaan naar de Koninginnedag viering in de dorpen en andere lokale festiviteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten